Elbilsladdning

Att ladda sin bil hemma ska vara tryggt och enkelt. Vi löser laddningen av din bil samtidigt som vardagen i huset pågår som vanligt.

Vilken laddbox passar dig och dina behov?

Laddstation

Vi erbjuder installation och montage av laddstolpe, laddbox och laddstation för elbilsladdning åt privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar, byggentreprenörer, fastighetsägare och aktörer inom offentlig sektor. Vi arbetar med marknadsledande leverantörer och våra behöriga elektriker säkerställer att laddningen av din elbil eller laddhybrid sker utan risk för överbelastning av ditt befintliga elnät.


Laddväljaren

 Vi vill göra det enkelt för dig som kund och tar därför hand om processen från start till slut.
Gå till laddväljaren för att se vilken laddstation som passar dig bäst 

Lastbalansering till laddbox

Laddboxar är väldigt krävande apparat i ditt elsystem. Äldre elsystem är sällan byggda för att klara en laddbox och inte i kombination med dina andra strömförbrukare i ditt hem. Risken är att säkringar går när du använder fler apparater ex tvättmaskin, spis och laddning. En lastbalansering är då räddaren.
Man kan även säkra upp huvudsäkringen i huset men för att kapa kostnader är det bättre att installera en dynamisk last balanserare som ser till att laddboxen inte tilldelas mer el än den behöver när resten av huset har fått sitt. På det sättet kan du vara trygg med att ha en kraftfull framtids säkrad laddbox som fungerar och laddar på bästa sätt. 

Bidraget Ladda bilen 

Ladda bilen är bidraget som gör det möjligt att satsa på laddstationer vid bostäder och arbetsplatser. Bidraget kan sökas av bostadsrättsföreningar, företag och andra organisationer som vill erbjuda laddning för elfordon för boende och anställda.Läs mer på Naturvårdsverkets hemsida 

Hur gör jag om jag vill ha en laddbox till min villa?

Det kan verka krångligt att sätta sig in i elbilsladdning. 1-fas, 3-fas, typ 1, typ 2, hur långt kommer jag på en laddning? Begreppen och frågorna är många, men lugn. Vi har svaren...

Vi börjar alltid med att se vilka förutsättningar just du och din fastighet har.

Med andra ord, vilken kapacitet finns i din elanläggning för att ladda bilen utan att störa övrig aktivitet i huset?

Det är viktigare än att fokusera på hur snabbt, eller långt, du kan ladda (vi kallar det räckviddshysterin). Vi ser till att bilen hinner ladda klart över natten så du kommer fram. Självklart svarar vi på alla andra frågor och reder ut begreppen när vi kontaktar dig.

Köper du en laddbox med installation från oss på Elteknikgruppen är du berättigad upp till 50% subventionering i form av Grön Teknik-avdraget. Efter färdig installation fakturerar vi och ansöker om avdraget åt dig till Skatteverket

Börja med att välja paket och tillbehör. Sen tar vi det därifrån. Visst låter det smidigt!?

Hur gör jag?

Ta reda på vilket paket som passar dig bäst hos vår samarbetspartner Elkejdan